1

Hvad giver skibsrederselvbetjeningen adgang til?

Efter du er logget ind på skibsrederselvbetjening, vil du kunne se forsiden med en liste over de skibe, som du har adgang til.

Afhængigt af om du er logget ind som privatperson eller virksomhedsmedarbejder, kan du se skibe baseret på følgende kriterier:

Logget ind som privatperson:

 • Skibe du ejer
 • Skibe du befragter
 • Skibe, som andre personer har givet dig adgang til

Som virksomhedsmedarbejder:

 • Skibe, virksomheden ejer
 • Skibe, virksomheden befragter
 • Skibe, som andre personer har givet dig, som bruger, adgang til

Se generel skibsdata

Når du er logget ind på løsningen, vil nedenstående overblik vises. Her kan du få et hurtigt overblik over de skibe du har adgang til, samt se eventuelt planlagte syn. På startsiden er der også et direkte link til at kunne bestille syn til dine skibe.

Vælger du efterfølgende at klikke på Se detaljer ved et skib vil du se en række yderligere informationer om skibet, fx skibets tonnage, motoreffekt, register, hjemsted samt kontrolnummer. Du vil også få et direkte link til skibsbladet, hvor du blandt andet kan se information om fx ejerrettigheder samt tekniske data vedrørende skibet.

Se synshistorik

Skibsrederselvbetjeningen giver dig også mulighed for at kunne se information om kommende og historiske syn. De informationer finder du ved at klikke på Se detaljer på det skib du gerne vil se synshistorikken for:

 

 

Klikker du derefter på Se detaljer på et specifikt syn vil informationer om synet blive tilgængelige. Her har du også mulighed for at downloade synsrapporten fra det valgte syn.

 

Se hvem der har adgang

Du kan for hvert skibe under Se detaljer se, hvem der har fået adgang til skibet. Det er også her, du har mulighed for at give og fjerne adgang til det valgte skib, hvis du har administratorrettighed. Det gør du under Redigér

 

 

Se skibes certifikater

Du kan se dit skibs certifikater ved at klikke på Se detaljer fra startsiden på det specifikke skib. Du kan også her hente certifikaterne ned ved at klikke på Klik for at downloade.

2

Sådan tilgår du skibsrederselvbetjeningen

For at logge på skibsrederselvbetjening, kan du vælge følgende loginmuligheder:

Login via MitID, NemID eller NemID nøglefil 

 • MitID/NemID: Efter login med dit personlige MitID/NemID kan du tilgå samtlige skibe, skibscertifikater og syn for skibet ejet af dig - eller som din bruger har fået adgang til.  

 

 • NemID nøglefil: Efter login med en medarbejdersignatur kan du tilgå samtlige skibe, skibscertifikater og syn, for skibe ejet af virksomheden som du er logget ind på vegne af – eller som din bruger har fået adgang til.

Login via brugernavn og adgangskode gennem oprettelse af en bruger.

Det er også muligt at logge på skibsrederselvbetjeningen uden MitID/NemID. Det gør du ved at oprette en bruger ud fra følgende punkter:

 1. Tilgå skibsrederselvbetjening for at komme til login-siden
 2. Tryk på Opret mig som bruger
 3. Angiv dit fornavn, dit efternavn og din e-mail adresse
 4. Angiv dit ønskede brugernavn og adgangskode
  (Adgangskoden skal mindst indeholde: ét stort bogstav, ét lille bogstav, ét tal og ét symbol)
 5. Tryk på Fortsæt for at oprette din bruger
 6. Du modtager herefter en e-mail med et link til at aktivere din bruger, hvilket du skal gøre indenfor 5 minutter
 7. Efter aktivering af din bruger, kan du logge ind og begynde at bruge skibsrederselvbetjening via brugernavn og adgangskode.

Bemærk, at du ikke vil have adgang til nogen skibe lige efter oprettelse af en ny bruger. Du får adgang til dine skibe ved, at ejeren heraf eller anden med administratorrettigheder til skibene i løsningen giver dig adgang. Er det ikke muligt, kan du også kontakte Søfartsstyrelsen på cfs@dma.dk som efterfølgende kan give adgang.

Tidligere bruger af ”Min Side”

Har du tidligere haft adgang gennem ”Min side” kan du tilgå de skibe du havde adgang til på følgende måde:

 1. Tilgå skibsrederselvbetjening for at komme til login-siden
 2. Tryk på Log på med brugernavn/adgangskode
 3. Tryk på Nulstil adgangskode
 4. Indtast den e-mail du har brugt i det tidligere ”Min Side”-system.
 5. Klik på linket i den e-mail du modtager
 6. Angiv ny adgangskode
  (Adgangskoden skal mindst indeholde: ét stort bogstav, ét lille bogstav, ét tal og ét symbol)
 7. Du er nu logget ind i det nye system. Hvis du ikke bliver logget ind automatisk skal du gå på skibsrederselvbetjeningen igen og logge ind med din e-mail og nye password

Hvis du ikke modtager en e-mail til nulstilling af password, eller du ikke længere har adgang til denne e-mail, kan du kontakte Søfartsstyrelsen på cfs@dma.dk som efterfølgende kan give adgang.

3

Sådan giver du andre brugere adgang

Skal du give adgang til et skib fx til nye ansatte, skal du:

 1. Gå ind via selvbetjeningsløsningen
 2. Når du derefter er på startsiden klik på Adgang til skibe på det skib der skal gives adgang til

 3. Klik derefter på ”Tilføj person”

 4. Indtast derefter bruger-ID på den person, der skal have adgang til det specifikke skib

 5. Slutteligt vælges hvilken adgangsrettighed personen skal have. Derer tre muligheder for adgang: ”Ingen”, ”Vis”, og ”Administrer”. Hvis personen har ”Ingen” rettighed for skibet, kan personen ikke se skibet. Hvis personen har ”Vis” rettighed, kan personen se skibet. hvis personen har ”Administrer” rettighed, kan personen ligeledes give andre personer adgang til skibet.

4

Sådan finder du dit bruger-ID

Du finder dit navn ved at logge ind i selvbetjeningsløsningen og klikke på dit navn oppe i øverste højre hjørne:

 

På efterfølgende side kan du se dit bruger-ID. Dette skal du også bruge, hvis vi efterspørger det i forbindelse med at give dig adgang til dine skibe.