Digitale beviser

Vores prototype er stået til søs, pilotprojektet skal demonstrere og visualisere den potentielle brug af digitale beviser for søfarende.

Følg digitaliseringsrejsen med MUMBAI MÆRSK på vores engelske hjemmeside

I Søfartsstyrelsen ønsker vi at bane vejen for digitalisering af den maritime sektor. Vi stræber efter at inspirere med innovative projekter og initiativer.

Vi har allerede opnået store fremskridt med digitaliseringen af beviser for søfarende. Nu lancerer vi et proof-of-concept-projekt for at vise, hvordan anvendelsen af digitale beviser kan blive i praksis.

Vores vision for digitale beviser til søfarende har stort potentiale og mange aspekter. Vi forventer at mindske de administrative byrder for alle interessenter i den maritime sektor. Vi forudser, at havnestatskontroller bliver smidigere og mere effektive. Digitale beviser leverer øget sikkerhed og validitet mens øjeblikkelig og automatisk verifikation vil være nøglen til succes.

Vi har simplificeret vores vision med denne illustration:

Vi er stolte af at kunne præsentere Pilotprojektet Digitale Beviser.

Vores mål er at dele erfaringer med flagstater og internationale organisationer for at få hele den maritime sektor om bord med digitalisering af søfarendes beviser.

Internationalt samarbejde er nøglen til succes, hvilket er årsagen til, at vi håber på stor interesse for projektet fra alle interessenter.

Hvad betyder det for den søfarende?

Vores pilotprojekt vil vise, hvordan digitale beviser kan fungere ombord på skibe, for rederier og myndigheder.

Digitaliseringen af certifikater betyder også, at der vil ske ændringer for den søfarende.

I denne video fremhæver vi nogle af de forventede fordele samt potentialet ved digitale beviser.

Kontakt

Beviser
Søfarende og certifikater